Nya siffror, samma kamper

2021-04-18

Brand är en tidning som produceras av ett redaktionskollektiv där alla arbetar ideellt, utan lön eller arvoden. Våra skribenter och illustratörer bidrar också med texter och illustrationer utan ersättning. Ibland märks det kanske genom att det kommer med något korrekturfel mer än i professionella tidningar. Men mest hoppas vi att det märks i innehållet: en frihetlig, utomparlamentarisk vänstertidning som skildrar och ger röst åt de rörelser vi själva också deltar i, de som kämpar mot stat, kapital och de olika former av förtryck som genomsyrar våra samhällen. Som vi skrev i brandtalet som inleder #2 2020: Vi agerar och organiserar inte för att vi läser och skriver – vi läser och skriver för att artikulera våra handlingar och vår organisering. Syftet är inte att tolka världen, det är att förändra den.

Under många år har vi haft samma pris för en prenumeration, 200 kronor för fyra nummer. Vi har alltid velat hålla det så lågt som möjligt, eftersom syftet är att sprida innehållet. Efter en längre tids diskussioner inom redaktionskollektivet har vi nu kommit till den punkt där vi ändå väljer att höja priset. 50 kronor per nummer har blivit ohållbart, i synnerhet då portokostnaden nästan dubblats på några år. Det nya priset är 300 kronor för fyra nummer, ett pris vi ändå hoppas att alla som vill prenumerera har råd med.

Vi befinner oss mitt i ett långvarigt politiskt undantagstillstånd, med demonstrationsförbud, videomöten och ond bråd död. Pandemins många ekonomier omformar samhället i rasande takt samtidigt som politiska rörelser pacificeras. Nu mer än någonsin behöver vi bygga antikapitalistisk media, så hjälp oss inte bara genom att prenumerera. Följ och sprid våra poddar och onlinetexter. Skicka in texter och serier, anmäl ditt intresse för att korrekturläsa, redigera eller illustrera. Eller gå ihop med några kamrater och starta ert egna medieprojekt, så som det passar er – kanske kan vi samarbeta kring något? Även i det rådande läget är åtminstone en sak säker: kampen fortsätter.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu