Nya siffror, samma kamper

Brand är en tidning som produceras av ett redaktionskollektiv där alla arbetar ideellt, utan lön eller arvoden. Våra skribenter och illustratörer bidrar också med texter och illustrationer utan ersättning. Ibland märks det kanske genom att det kommer med något korrekturfel mer än i professionella tidningar. Men mest hoppas vi att det märks i innehållet: en frihetlig, utomparlamentarisk vänstertidning som skildrar och ger röst åt de rörelser vi själva också deltar i, de som kämpar mot stat, kapital och de olika former av förtryck som genomsyrar våra samhällen. Som vi skrev i brandtalet som inleder #2 2020: Vi agerar och organiserar inte för att vi läser och skriver – vi läser och skriver för att artikulera våra handlingar och vår organisering. Syftet är inte att tolka världen, det är att förändra den.

Under många år har vi haft samma pris för en prenumeration, 200 kronor för fyra nummer. Vi har alltid velat hålla det så lågt som möjligt, eftersom syftet är att sprida innehållet. Efter en längre tids diskussioner inom redaktionskollektivet har vi nu kommit till den punkt där vi ändå väljer att höja priset. 50 kronor per nummer har blivit ohållbart, i synnerhet då portokostnaden nästan dubblats på några år. Det nya priset är 300 kronor för fyra nummer, ett pris vi ändå hoppas att alla som vill prenumerera har råd med.

Vi befinner oss mitt i ett långvarigt politiskt undantagstillstånd, med demonstrationsförbud, videomöten och ond bråd död. Pandemins många ekonomier omformar samhället i rasande takt samtidigt som politiska rörelser pacificeras. Nu mer än någonsin behöver vi bygga antikapitalistisk media, så hjälp oss inte bara genom att prenumerera. Följ och sprid våra poddar och onlinetexter. Skicka in texter och serier, anmäl ditt intresse för att korrekturläsa, redigera eller illustrera. Eller gå ihop med några kamrater och starta ert egna medieprojekt, så som det passar er – kanske kan vi samarbeta kring något? Även i det rådande läget är åtminstone en sak säker: kampen fortsätter.

En kommentar på “Nya siffror, samma kamper

  1. Det är klart att ni måste följa med i prisutvecklingen. Det är pappers- BRAND som arkiveras hos biblioteken. Allt på internet bevaras av de personer som lagt ut materialet och försvinner med den personen. Det är enbart Youtube som ännu idag sparar allt för evigt. Till exempel bloggar så tas de bort 15 år efter sista inloggningen. Pappers-BRAND 🔥 bör därför sammanfatta redaktionens olika verksamheter på internet. Sedan har jag en vädjan om att BRAND ägnar sig mer åt anarkistisk organisation. Ett ämne som är historiskt sällsynt. Oftast har det inte varit något eget utan det har varit främst att votera fram besluten inom en vängrupp. Då bidrar jag här med alternativet att alla som vill driva ett projekt presenterar detta projekt för hela vängruppen och de övriga som gillar idén ansluter sig till projektets förverkligande. De som inte tror på projektet eller de som redan har flera andra projekt deltar ej. Det är fortfarande en vängrupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.