Skriv i Brand

VILL DU SKRIVA I BRAND?

Hör av dig till oss! Vi behöver folk som skriver egna texter och recenserar böcker och annat. Har du en egen idé, skicka den till oss. Det kan vara:

 • något om en aktuell politisk kamp
 • synpunkter och analyser av politisk kamp
 • åsikter och tankar om det politiska läget just nu
 • dikter
 • serier
 • något du bara måste säga!

Vill du recensera, skriv till oss och berätta lite om dig själv så kan vi skicka en bok eller om du vill gå och titta på nån film och skriva om. Vi vill ha människor med och utan skriverfarenhet. Vi hjälper gärna till om du är ovan att skriva. Skriv till info[snabel-a]tidningenbrand[punkt]se

HUR SKRIVER MAN EN TEXT TILL BRAND?

 1. Skriv i Brand det du inte skulle få skriva i andra tidningar. Brand har inte liberal censur. Tänk stort, tänk fritt, säg vad du vill!
 2. Försök att skriva så de flesta förstår. Om du inte riktigt begriper vad du menar själv, så gör nog inte andra det heller. Hellre talspråk än akademiska.
 3. Brand är en anarkistisk tidning. Vi utgår från politisk kamp och vill gärna att texterna ska inspirera till detta. Man behöver inte vara anarkist men alla som är kämpande vänster i bred bemärkelse är välkomna.
 4. Försök att inleda konkret, utgå från verkligheten. En bra text börjar med det konkreta och lägger abstraktionerna i slutet.
 5. Om du trasslar in dig, försök att sammanfatta det du vill säga på två-tre meningar och utgå sedan från detta. En bra idé är att förklara idén för en kompis och då faller sig orden ofta naturligt.
 6. Skriv för att du har något viktigt att säga till andra! Har du något viktigt att säga kan du skicka en ofärdig text, vi kan hjälpa till med den, men det krävs isåfall att du också är beredd att lägga ner lite tid.
 7. Alla på Brand jobbar gratis, så vi kan tyvärr inte betala för texter men du får såklart en tidning.
 8. Vi kan inte lova att texter kommer in. Så du skickar in på egen risk. Eftersom vi jobbar gratis kan det ta ett tag innan vi svarar, det beror inte på att vi inte gillar texten utan för att vi inte haft möte än och vi bestämmer allt tillsammans,
 9. När texter inte kommer in är det oftast för att poängen är oklar.
 10. Om du undrar om en text passar i Brand, skriv och fråga! Var inte rädd!