Billiga hyresrätter med Martin Grander och Stig Westerdahl

Det talas mycket om bostadsbristen och om behovet av att bygga fler hyresrätter, men det talas betydligt mindre om att de hyresrätter som alla har råd med stadigt blir färre och färre. I detta avsnitt intervjuas forskarna Martin Grander och Stig Westerdahl om varför den här utvecklingen är oroande, vilka som tjänar på den och vad som behöver göras för att vända på den.

Utgångspunkten är det kapitel de skrivit i boken Bostadsmanifest och du kan även lyssna på ett tidigare avsnitt med bokens redaktör Carina Listerborn. Ett bra komplement till detta avsnitt är också mikrohabitatet om varför nya hyresrätter är så dyra.

Lyssna på Habitat på Radio Noden, Apple, Spotify eller Google. Du kan också följa, dela och kommentera på Twitter.

Martin Grander
Stig Westerdahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.