Habitat

Krav för framtidens hem med Carina Listerborn

2021-02-20

”I framtiden är hemmet inte en vara utan en rättighet” hävdar en rad forskare och aktivister i den nyutgivna boken Bostadsmanifest. I den formuleras 22 politiska förslag gällande rätten till ett hem, att bekämpa ojämlikheten på bostadsmarknaden, att åter göra hyresrätten till det viktigaste bostadspolitiska verktyget, samt att planera rättvisa städer. I detta avsnitt intervjuas en av redaktörerna, stadsbyggnadsforskaren Carina Listerborn, om förutsättningarna för bostadspolitiska förändringar, statens roll på bostadsmarknaden, social housing och en rad andra frågor.

Lyssna på Habitat på Radio Noden, Apple, Spotify eller Google. Du kan också följa, dela och kommentera på Twitter.

Carina Listerborn

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu