2020-10-29

Två intensiva år av klimatkamp har passerat sen Fridays for future tog massorna och Extinction rebellion tog olydnaden till gatorna i städerna – och sällade sig till den nya klimataktivismvåg som blockerade kolgruvor, frackingfält och oljeraffinaderier. Men trots miljontals människor gått ut på gatorna klarar världens regeringar inte ens att uppfylla Parisavtalets överenskommelser. Är det läge för klimatrörelsen att trappa upp kampen? Hur gör man det utan att tappa bredden och massorna? Vilka maktmedel och påtryckningsvapen har sociala rörelser som klimatrörelsen för att driva igenom konkret förändring inom politiken. Gäst i detta avsnitt: Tadzio Müller från tyska Ende Gelände.

Läs mer:

Tadzio Müller (Brand): Vilken väg för klimataktivismen?

Tadzio Müller på twitter:

Intervju med Andreas Malm: Klimatrörelsen måste sluta gulla – dags för sabotage
https://www.svd.se/klimatrorelsen-maste-sluta-gulla–dags-for-sabotage

Ola Söderholm: Tänk om Greta Thunberg egentligen har fel?
https://www.aftonbladet.se/kultur/a/R9R9B8/tank-om-greta-thunberg-egentligen-har-fel/promo

Katalys: Klimatkeynesianism nu

Politics Theory Other Podcast (med Andreas Malm): Corona, climate, chronic emergency

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu