Uppgång & Fall

Avsnitt 36: Från Minnehaha Falls underjordiska berg – USA brinner!

2020-06-08

Idag tar Jonatan semester och Patrik sätter sig ner på Skype med något som ovanligt som en autonom advokat i amerikanska södern, Greensboro, som kan prata svenska. Vi pratar om vad som händer i USA, ”defunding the police”, vad som händer utanför storstäderna, vilka organisationer och nätverk som rör sig i protesterna, vad genomsnittsamerikanen i Greensboro tänker om det som händer, om polisen på vissa sätt ersatt KKK i södern, hur protesterna handlar om klass i botten, lösningar på polismorden och det kulturella polisdyrkandet, hur uppdelningen av demonstranter i ”looters” och ”protesters” fungerar sämre idag än på 1900-talet, om en terrorklassning av ”antifa” skulle fungera, eventuella drönarbombningar av protesterna, olika linjer i staten gentemot protesterna, om att ta värvning i armén, vapen och vapenlagarna i USA generellt och i relation till vad som händer just nu, miliserna, vad som händer på landsbygden och mycket mycket mer!

Samtalet spelades in fredagen den 5 juni 2020 på Skype.

Musik: Checkie BrownMary Roose (CB 36)

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu