Avsnitt 36: Från Minnehaha Falls underjordiska berg – USA brinner!

Idag tar Jonatan semester och Patrik sätter sig ner på Skype med något som ovanligt som en autonom advokat i amerikanska södern, Greensboro, som kan prata svenska. Vi pratar om vad som händer i USA, ”defunding the police”, vad som händer utanför storstäderna, vilka organisationer och nätverk som rör sig i protesterna, vad genomsnittsamerikanen i Greensboro tänker om det som händer, om polisen på vissa sätt ersatt KKK i södern, hur protesterna handlar om klass i botten, lösningar på polismorden och det kulturella polisdyrkandet, hur uppdelningen av demonstranter i ”looters” och ”protesters” fungerar sämre idag än på 1900-talet, om en terrorklassning av ”antifa” skulle fungera, eventuella drönarbombningar av protesterna, olika linjer i staten gentemot protesterna, om att ta värvning i armén, vapen och vapenlagarna i USA generellt och i relation till vad som händer just nu, miliserna, vad som händer på landsbygden och mycket mycket mer!

Samtalet spelades in fredagen den 5 juni 2020 på Skype.

Musik: Checkie BrownMary Roose (CB 36)