Uppgång & Fall

Avsnitt 26 – att förstår identitärernas idévärld, ett tredje försök

2019-09-23

Vad har Guillaume Faye, Alain de Benoist, Daniel Friberg, John Morgan, Jacques Lacan, Francis Parker Yockey, Alexander Dugin, Robert Steuckers, Jean-François Thiriart, David Icke, Paul Gottfried, Joakim Andersen, Herbert Marcuse, Kevin B. MacDonald, Louise Erixon, Julius Evola, Roberto Fiore, Rudolf Kjellen, David Duke, Greg Johnson, Torbjörn Elensky, Henrik Arnstad och Georg Lukács gemensamt? Jo, de skapar tillsammans den namnsallad som detta vårt tjugosjätte avsnitt behöver sabla sig igenom om den identitära rörelsen. I detta tredje och sista avsnitt i ämnet samtalar vi med den författare som skrivit boken som behandlats i de två föregående avsnitten i samma ämne: Göran Dahl. I samtalet besvarar Göran våra och lyssnarnas frågor. Det blir en resa in i mörkrets hjärta från Irland till Vladivostok. Genom vithetsförskjutning, koncpirasism som något naturligt för identitärerna, besattheten av Frankfurtskolan, antisemitism, om Carl Schmitt kan läsas från vänster, tråkiga intellektuella högerideologer och antifeminismens sankmarker försöker vi få ytterligare ett grepp kring våra identitärer.

Göran Dahl är pensionerad Professor emeritus i sociologi och har bland annat skrivit ”Radikalare än Hitler?: de esoteriska och gröna nazisterna: inspirationskällor, pionjärer, förvaltare, ättlingar”, ”Radical Conservatism and the Future of Politics”, ”Jordens kall: Ekologismens ljusa och mörka historia” och ”Folk och identitet – Identitarismen och dess källor”

Musik: Estampe Galactus# Barbare Epaulé Giraffe# Ennui av Monplaisir

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu