2018-03-26

Sociopater är genomgripande i dagens TV, från dramaproduktioner hela vägen ner till tecknade filmer – och givetvis också nyheterna. Från Eric Cartman i South Park till den förföriska bedragaren Don Draper i Mad Men lockar kalla och hänsynslösa karaktärer oss. Vad är det som gör att vi i hemlighet fantiserar om att vara så effektiva och framgångsrika?
Med utgångspunkt i boken Why We Love Sociopaths – A Guide To Late Capitalist Television av Adam Kotsko diskuterar vi hur sociopaten framställs i samtida film och TV. Vi diskuterar framförallt filmen American Psycho men även The Wire, Mad men, Dexter och House.
Spoilers kan förekomma.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu