Nummer 2, 2003 – Upp till camping

Krydda ditt liv med motstånd!

HEJ OCH VÄLKOMMEN till en skön sommarläsning av Brands lättsamma festivalnummer.

Enligt tradition hänvisas debatterna till höstnumret med deadline 29/8. Istället finns det plats för inspirerande artiklar och insändare. Vi vill med vår bredd uppmana till kamp och vilja att förändra, om det så bara blir att du läser och letar upp något av våra tips. För dig som är äventyrligt sinnad har vi fått in en artikel från Reseleiter Olga där hon berättar om sin reseplanering inför sommaren.

I ett så här utåtriktat nummer ville vi även passa på att föra ut våra anarkistiska tankegångar och en liten bit historia för alla er som är nya och intresserade. Emma Goldman kanske kan ses som en föregångare inte bara inom anarkismen men även för dagens gatufester.

Om du tvekar på vad du ska hitta på i sommar och framöver, så har psykologer från University of Sussex kommit fram till att politiska aktivister upplever en fysisk förbättring och därigenom förhoppningsvis även en psykisk.” Deltagarna upplevde en djup känsla av glädje och till och med eufori när de deltog i protester.” Där, ännu ett bevis på att vi inte bara kämpar för bra
saker, du förbättrar även ditt liv med kryddan motstånd. Så upp till kamp kamrater, ingen är fri förrän alla är fria!

Brandkollektivet

Texter ur numret