Radio åt alla

Eld och rörelse #131: Klass och krig – med Lovisa Broström

2024-03-07

Vi gästas av Lovisa Broström och pratar om krig och klass. Det blir mycket svensk historia och samhällsstruktur, perspektiv på olika krigsmakter i världen, värnplikt, klassresor och social mobilitet, men också lite hästkrig, och något påhopp på Karl Marx hinns med.

Lovisa är lektor på institutionen för socialt arbete (vid Göteborg Universitet, inte Malmö Högskola!) och hennes nya bok ”Medelklassen : 200 år i samhällets mitt” verkar fortfarande finnas att köpa på ett par digitala/fysiska bokhandlar, så passa på nu så ni slipper vänta på nästa upplaga!

För kontakt och uppdateringar med Eld och rörelse kan ni följa oss på Facebook, Instragram eller på Twitter där vi heter @trojkan1337 och @slukhal

Vill ni köpa en Eld och rörelse-tröjan hittar ni den i Allt åt allas webshop
Stöd oss genom att bli medlemmar på Patreon och få tillgång till exklusivt content!

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu