2024-02-26

Klimataktivister har de senaste sex åren försökt agera väckarklocka mitt i människors vardag. De har uppmärksammat klimatnödläget med störande och disruptiva aktioner mitt i stan. Samtidigt har partierna valt att nedprioritera klimatarbetet, Sverige drar sig ur sina klimatåttaganden och ökar utsläppen. Vad blir nästa steg? Hur radikal kan klimataktivismen bli utan att tappa förankring och brett stöd? Apans anatomi gästas av Esther Hauer och Petter Kalloinen från Extinction Rebellion.

Intervjun ingår i Brand #1 2023, tema Vägran. Teckna en prenumeration och få den direkt skickad från tryckeriet.

Läs mer:

Mathias Wåg: För en militant populism

Mathias Wåg: Kan klimatrörelsen lära något av Sverigedemokraterna?

David Robson (BBC): The ’3.5% rule’: How a small minority can change the world
https://www.bbc.com/future/article/20190513-it-only-takes-35-of-people-to-change-the-world

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu