2023-10-16

Vad gör klimatrörelsen när klimatkatastrofen är här, de klimatförnekande krafterna vunnit den politiska makten och fossilkapitalismen bildat allians med nationalistiska regeringar. Behöver klimataktivismen bli antifascistisk? Sist Tadzio Müller gästade podden var klimatrörelsen i sin flod, på sin peak. Nu är den i sin ebb och vi går mot fossilbarbari med en klimatförnekande nationalkonservatism vid makten i land efter land. Vad har tidigare rörelser gjort under reaktionära perioder? Dags att odla rötter, gräva skyttegravar, bygga bunkrar och öppna kloster. Ett lekfullt samtal om ett seriöst ämne.

Mer info:

Apans anatomi: Vapen åt klimatrörelsen

Mathias Wåg: Vad gör vi när fascismen är här?

Kalle Seppä: Potemkin – strategin att skapa fästen
(Finns i antologin I Stundens hetta)

Franco Bifo Bernardi: Ten Years after Seattle. One strategy, better two, for the movement against war and capitalism
https://zeitschrift-luxemburg.de/artikel/bifo-berarditen-years-after-seattle-one-strategy-better-two-for-the-movement-against-war-and-capitalism/

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu