Radio åt alla

Värdet av pengar #8: Ut med mormor på börsen

2023-09-11

I värdet av pengar pratar ekonomi-kunnarna Pontus och Li om aktuella händelser och leder oss genom kapitalismens snårigaste djungler.

I dagens avsnitt pratar vi om det svenska pensionsystemet, hur det historiskt använts för att styra den svenska produktionen och i mångt och mycket byggde svensk industri och bostadsmarknad, och hur det idag blivit ett instrument för att finansialisera hela våra liv.

Produktion: @ProducentKalle
Musik: WW Dödskalle

Stötta gärna oss på vår Patreon!
Handla gärna i vår Webshop!
Följ oss gärna på Twitter!

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu