Radio åt alla

Värdet av Pengar #6: Nya villkor för ekonomi och politik

2023-05-15

I värdet av pengar pratar ekonomi-kunnarna Pontus och Li om aktuella händelser och leder oss genom kapitalismens snårigaste djungler.

I dagens avsnitt pratar vi om hur nyliberalismen kom till Sverige under finanskrisen under 90-talet och framförallt om Assar Lindbeck och den så kallade Lindbeckkommissionen som på order av Carl Bildts regering stakade ut en ny väg för svensk ekonomisk politik, en väg vi fortfarande i mångt och mycket befinner oss på.

Produktion: @ProducentKalle
Musik: WW Dödskalle

Stötta gärna oss på vår Patreon!
Handla gärna i vår Webshop!
Följ oss gärna på Twitter!

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu