Radio åt alla

Värdet av pengar #5: Bankkrascher och prisreglering

2023-04-03

I värdet av pengar pratar ekonomi-kunnarna Pontus och Li om aktuella händelser och leder oss genom kapitalismens snårigaste djungler.

I dagens avsnitt pratar vi om: Bankkraschen som drabbat Silicon Valley Bank, Credit Suisse med flera. Plattforms-direktivet från EU som eventuellt kommer stuka stora delar av gigekonomin. Och den nu pågående diskussionen om priskontroller på konsumentvaror, och att matjättarna börjat tävla om marknadsandelar genom egna priskontroller.

Produktion: @ProducentKalle
Musik: WW Dödskalle

Stötta gärna oss på vår Patreon!
Handla gärna i vår Webshop!
Följ oss gärna på Twitter!

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu