Stöd våra vänner i moloko plus

Moloko plus är en frihetlig vänstertidskrift på ryska baserad i Moskva och Sankt Petersburg som getts ut sedan 2015. Sedan 2019 har vi i Brand ett samarbete som bland annat inneburit att redaktionerna besökt varandra och genomfört gemensamma arrangemang i Moskva och Stockholm. Moloko plus är en av få kritiska vänsterpublikationer i ett Ryssland präglat av stenhård repression – mot vänstern i allmänhet och den utomparlamentariska vänstern i synnerhet.

Till följd av sanktionerna mot Ryssland efter Putinregimens invasion av Ukraina har den ryska ekonomin hamnat i en akut kris. Rubeln har på ett par veckor tappat en tredjedel av sitt värde och det har i praktiken blivit näst intill omöjligt att genomföra internationella transaktioner till och från landet.

För moloko plus har detta inneburit att de i praktiken förlorat organisationens pengar. Tillsammans med dem har vi i Brand nu tänkt ut en plan för hur pengar ska kunna överföras på ett säkert sätt från alla i Sverige som vill stödja dem. Till att börja med handlar det om att få ihop pengar för att på kort sikt täcka återbetalningar som de är skyldiga banker, merch-leverantörer och skribenter. Får vi in mer än så blir det ett mer långsiktigt stöd till viktiga allierade.

Vill du stödja moloko plus? Swisha valfri summa till 123-472 75 58 (Kulturföreningen Brand), märk betalningen ”mplus”.

Följ moloko plus på:
Facebook
Instagram
Telegram
Twitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.