Stöd våra vänner i moloko plus

2022-03-04

Moloko plus är en frihetlig vänstertidskrift på ryska baserad i Moskva och Sankt Petersburg som getts ut sedan 2015. Sedan 2019 har vi i Brand ett samarbete som bland annat inneburit att redaktionerna besökt varandra och genomfört gemensamma arrangemang i Moskva och Stockholm. Moloko plus är en av få kritiska vänsterpublikationer i ett Ryssland präglat av stenhård repression – mot vänstern i allmänhet och den utomparlamentariska vänstern i synnerhet.

Till följd av sanktionerna mot Ryssland efter Putinregimens invasion av Ukraina har den ryska ekonomin hamnat i en akut kris. Rubeln har på ett par veckor tappat en tredjedel av sitt värde och det har i praktiken blivit näst intill omöjligt att genomföra internationella transaktioner till och från landet.

För moloko plus har detta inneburit att de i praktiken förlorat organisationens pengar. Tillsammans med dem har vi i Brand nu tänkt ut en plan för hur pengar ska kunna överföras på ett säkert sätt från alla i Sverige som vill stödja dem. Till att börja med handlar det om att få ihop pengar för att på kort sikt täcka återbetalningar som de är skyldiga banker, merch-leverantörer och skribenter. Får vi in mer än så blir det ett mer långsiktigt stöd till viktiga allierade.

Vill du stödja moloko plus? Swisha valfri summa till 123-472 75 58 (Kulturföreningen Brand), märk betalningen ”mplus”.

Följ moloko plus på:
Facebook
Instagram
Telegram
Twitter

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu