Radio åt alla

Eld och rörelse #52: Kina, ubåtar och mätvärden i Afghanistan

2021-09-23

I dagens avsnitt börjar vi med dubbelt Kina i nyhetssvepet, fast hälften handlar egentligen om Australien. Avsnittet fokuserar sedan på USAs militära specialenheter, vilka värden militärer mäter för att utvärdera ifall insatser mot insurgenter varit framgångsrika eller inte, och hur det kan vara del i att förklara USAs misslyckande i Afghanistan. Avslutningsvis blir det en uppjagad debatt om huruvida potatis är gott eller inte, och vad vuxna människor bör göra, där vi efterfrågar lyssnarnas input.

Artikeln om Afghanistan som diskuteras i avsnittet hittar ni här: https://warontherocks.com/2021/09/the-subprime-strategy-crisis-failed-strategic-assessment-in-afghanistan/

För kontakt och uppdateringar med Eld och rörelse kan ni följa oss på FacebookInstragram eller på Twitter där vi heter @trojkan1337 och @slukhal.

Stötta gärna Allt åt alla Malmö via Patreon

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu