Marknadsskolans sista dagar

Det stormar kring marknadsskolan. Skolvalet klyver väljarna och skolkoncernernas vinstuttag förkastas i opinionsundersökningarna av en stor majoritet av befolkningen. Pandemin sätter ytterligare press på en lärarkår på knäna. Ilskan pyser ut i debatten och Skoltwitter har blivit en kanal för skarp kritik. Ur det har tankesmedjan Balans vuxit fram, en underdog som kommit att dominera skoldebatten. I det här avsnittet samtalar Åsa Plesner, Majsa Allelin och Nathan Hamelberg och krisen i skolan, skolan i krisen och den öppning som uppstått i skolfrågan.

Läs mer:

Tankesmedjan Balans:

Åsa Plesner: Kan lärarna ta täten för en samlad välfärdsrörelse?

Majsa Allelin: Du ska bli lönsam, lilla vän

Majsa Allelin: Något om de fristående och kommunala skolornas skilda förutsättningar

Majsa Allelin: Skola för lönsamhet