2021-04-11

Det stormar kring marknadsskolan. Skolvalet klyver väljarna och skolkoncernernas vinstuttag förkastas i opinionsundersökningarna av en stor majoritet av befolkningen. Pandemin sätter ytterligare press på en lärarkår på knäna. Ilskan pyser ut i debatten och Skoltwitter har blivit en kanal för skarp kritik. Ur det har tankesmedjan Balans vuxit fram, en underdog som kommit att dominera skoldebatten. I det här avsnittet samtalar Åsa Plesner, Majsa Allelin och Nathan Hamelberg och krisen i skolan, skolan i krisen och den öppning som uppstått i skolfrågan.

Läs mer:

Tankesmedjan Balans:

Åsa Plesner: Kan lärarna ta täten för en samlad välfärdsrörelse?

Majsa Allelin: Du ska bli lönsam, lilla vän
https://ordfrontmagasin.se/du-ska-bli-lonsam-lilla-van/

Majsa Allelin: Något om de fristående och kommunala skolornas skilda förutsättningar

Majsa Allelin: Skola för lönsamhet

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu