Radio åt alla

Eld och rörelse #37: Det blev ingen revolution (i Thailand)

2021-03-11

Vi pratar med Sveriges främsta Thailandsexpert Karin Zackari, som berättar historien om den kommunistiska rörelsen i Thailand och dess väpnade uppror. Ett uppror som till skillnad från många andra länder i samma region aldrig ledde till ett övertagande av statsmakten. Hur såg den Thailändska statens repression ut? Hur påverkade olika historiska förutsättningar utvecklingen? Vad motiverade USAs och Kinas respektive intressen i landet? Allt detta och mycket mer får du svar och funderingar kring i avsnittet!

Om ni vill läsa Karins avhandling hittar ni den här!

För kontakt och uppdateringar med Eld och rörelse kan ni följa oss på FacebookInstragram eller på Twitter där vi heter @trojkan1337 och @slukhal.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu