Klimatet eller kampen om tiden

# 21 – Ekomarxism 101: Metaboliska revan

I detta andra avsnitt av vår serie Ekomarxism 101 pratar vi om begreppet metaboliska revan, vad Marx sa om människans relation till naturen och vad det har för betydelse för alla marxistiska klimatkämpar. Ett mastigt avsnitt med inslag av historia, kemi, biologi, filosofi och kritik av dagens matsortering – alltsammans klätt i en sprakande marxistisk språkdräkt och ackompanjerat av ett och annat citat av Marx själv. Enjoy!

De texter vi refererar till:
The Ecological Rift av John Bellamy Foster, Brett Clark och Richard York
Ekomarxism: Grundtexter, redaktör Rickard Warlenius

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu