Radio åt alla

Jord åt Folket-podden #3: Back to Basics! boksamtal med Torgny Östling

2020-12-10

I det här avsnittet gästas vi av Torgny Östling som är jord- och skogsbrukare sedan 70-talet och även ordförande i NOrdBruk, den svenska medlemsorganisationen i globala småbrukarrörelsen La Via Campesina. Vi diskuterar delar ur Torgnys nysläppta bok “Back to Basics! – A Step Forward”, bland annat nyliberala politiska förändringar under 60- och 90-talet, bondekooperativ från historien och i framtiden, kolonialism, globalisering och bondens rätt att använda sin egen röst. Boken går att köpa från oss, gå in på jordatfolket.nu för att ta reda på mer!

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu