Radio åt alla

Jord åt Folket-Podden #1: Nyliberal jordbrukspolitik

2020-11-01

I Sverige idag finns ingen jordbrukspolitik — det är enbart EU och de ekonomiska lagstiftningarna som styr. Medan EU genom olika ”gröna avtal” försöker att expandera sin makt och ta kontroll även över skogsbruket, är det viktigt att vi utbildar oss. I podden diskuterar vi (Max, Tove och Emma, studenter vid Sveriges Lantbruksuniversitet) tillsammans med gäster just de mekanismer som styr hur mat produceras i Sverige idag, matsuveränitet, naturresurser, politik och rättigheter.

Jord åt Folket är en Malmöbaserad studiecirkel som tillsammans med småbrukarorganisationen NOrdBruk ger ut ett fanzine med texter på dessa ämnen, gör studieresor, håller i bokcirklar och nu även gör podd! Vill du engagera dig eller har frågor/kommentarer/önskemål om ämnen för podden är du välkommen att ta kontakt genom jordatfolket@outlook.com eller på Facebook!

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu