Miljonprogrammets många ansikten, del 2 – Leandro Schclarek Mulinari

”Miljonprogrammets många ansikten” är en serie samtal med personer med olika typer av kunskap om miljonprogrammet och miljonprogramområden. Forskare, aktivister och boende kommer i podcasten Habitat att på olika sätt dela med sig av sina tankar om vad miljonprogrammet var, är och kommer att bli, i en tid då dess områden återigen blivit fokus för gentrifieringsprojekt såväl som rasistisk repression.

I detta andra avsnitt träffar vi Leandro Schclarek Mulinari, kriminolog som forskat om kopplingar mellan kriminalpolitik, nyliberalism och rasism. Samtalet kom att kretsa kring miljonprogramområdens funktion i de senaste årtiondenas kriminalpolitik, men också de boendes verkliga upplevelser och behov. Massa poliser, men inget skydd.

Följ, betygsätt och recensera Habitat på Apple, Spotify eller Google.

Leandro Schclarek Mulinari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.