Habitat

Miljonprogrammets många ansikten, del 2 – Leandro Schclarek Mulinari

2020-09-30

”Miljonprogrammets många ansikten” är en serie samtal med personer med olika typer av kunskap om miljonprogrammet och miljonprogramområden. Forskare, aktivister och boende kommer i podcasten Habitat att på olika sätt dela med sig av sina tankar om vad miljonprogrammet var, är och kommer att bli, i en tid då dess områden återigen blivit fokus för gentrifieringsprojekt såväl som rasistisk repression.

I detta andra avsnitt träffar vi Leandro Schclarek Mulinari, kriminolog som forskat om kopplingar mellan kriminalpolitik, nyliberalism och rasism. Samtalet kom att kretsa kring miljonprogramområdens funktion i de senaste årtiondenas kriminalpolitik, men också de boendes verkliga upplevelser och behov. Massa poliser, men inget skydd.

Följ, betygsätt och recensera Habitat på Apple, Spotify eller Google.

Leandro Schclarek Mulinari

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu