Habitat

Demokratisk stadsplanering med Aurash Khawarzad

2020-03-10

I detta avsnitt träffar vi Aurash Khawarzad, stadsplanerare, undervisare och konstnär baserad i New York och författare till ”The Upper Manhatta(n) Project”, en bok om ett projekt där hundratals boende under flera år gemensamt formulerade en plan för att skapa en stad som kan vara motståndskraftig i tider av snabb klimatförändring, men också för att börja implementera dessa förändringar utan att vänta på institutionerna. Samtalet kretsar kring hur stadsplanering kan förhålla sig till demokrati, aktivism och ekologi, och berörde även den senaste tidens kamper gällande avgiftsfri kollektivtrafik i New York. OBS! Avsnittet är på engelska.

För mer information om Aurash och hans arbeten, besök hans hemsida.

Följ, betygsätt och recensera Habitat på Apple, Spotify eller Google.

Aurash Khawarzad

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu