Demokratisk stadsplanering med Aurash Khawarzad

I detta avsnitt träffar vi Aurash Khawarzad, stadsplanerare, undervisare och konstnär baserad i New York och författare till ”The Upper Manhatta(n) Project”, en bok om ett projekt där hundratals boende under flera år gemensamt formulerade en plan för att skapa en stad som kan vara motståndskraftig i tider av snabb klimatförändring, men också för att börja implementera dessa förändringar utan att vänta på institutionerna. Samtalet kretsar kring hur stadsplanering kan förhålla sig till demokrati, aktivism och ekologi, och berörde även den senaste tidens kamper gällande avgiftsfri kollektivtrafik i New York. OBS! Avsnittet är på engelska.

För mer information om Aurash och hans arbeten, besök hans hemsida.

Följ, betygsätt och recensera Habitat på Apple, Spotify eller Google.

Aurash Khawarzad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.