Habitat

Miljonprogrammets många ansikten, del 1 – Irene Molina

2020-02-01

”Miljonprogrammets många ansikten” är en serie samtal med personer med olika typer av kunskap om miljonprogrammet och miljonprogramområden. Forskare, aktivister och boende kommer i podcasten Habitat att på olika sätt dela med sig av sina tankar om vad miljonprogrammet var, är och kommer att bli, i en tid då dess områden återigen blivit fokus för gentrifieringsprojekt såväl som rasistisk repression.

I detta första avsnitt träffar vi professor Irene Molina, kulturgeograf med en lång bakgrund gällande forskning om miljonprogrammets nutid, dåtid och framtid. Samtalet kom att kretsa kring miljonprogrammets ursprungskontext, betydelse för den svenska efterkrigskapitalismen, successiva rasifiering och dagslägets förtryck av de boende i områdena.

Följ, betygsätt och recensera Habitat på Apple, Spotify eller Google.

Irene Molina

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu