Miljonprogrammets många ansikten, del 1 – Irene Molina

”Miljonprogrammets många ansikten” är en serie samtal med personer med olika typer av kunskap om miljonprogrammet och miljonprogramområden. Forskare, aktivister och boende kommer i podcasten Habitat att på olika sätt dela med sig av sina tankar om vad miljonprogrammet var, är och kommer att bli, i en tid då dess områden återigen blivit fokus för gentrifieringsprojekt såväl som rasistisk repression.

I detta första avsnitt träffar vi professor Irene Molina, kulturgeograf med en lång bakgrund gällande forskning om miljonprogrammets nutid, dåtid och framtid. Samtalet kom att kretsa kring miljonprogrammets ursprungskontext, betydelse för den svenska efterkrigskapitalismen, successiva rasifiering och dagslägets förtryck av de boende i områdena.

Följ, betygsätt och recensera Habitat på Apple, Spotify eller Google.

Irene Molina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.