Radio åt alla

Det gemensamma, fröet till en annan framtid

2020-01-25

Det gemensamma är allt som finns bortom det privata och offentliga. Det finns i wikipedia-artikeln du läser, podden du lyssnar på, i luften du andas, och i mötet med din granne. Men vad är det egentligen som binder det gemensamma samman? På vilka sätt kan vi förstå det gemensamma politiskt, hur materialiserar vi det gemensamma, och vad finns det för hot mot det gemensamma? Detta försöker vi i dagens avsnitt diskutera, och längs med vägen ifrågasätter vi när Slavoj Žižek egentligen blev kommunist, och om Norra Grängesbergsgatan fortfarande är Malmös Coolaste Gata.

För mer lyssning:

Apans Anatomi: Det gemensamma https://soundcloud.com/apansanatomi/det-gemensamma

Filosofiska Rummet: Det gemensamma – tragedi eller möjlighet? https://sverigesradio.se/avsnitt/1422006

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu