2020-01-21

När Göteborgs kommun nyligen beslutade om budgeten för 2020 stod de allmännyttiga lägenheterna i centrum. Alliansen vill öka antalet ombildningar dramatiskt, men det vill inte de rödgrönrosa. Vi reder ut vad som händer!

Strax efter att podden spelades in beslutade styrelsen för Framtiden AB (moderbolaget för allmännyttan i Göteborg) att lägga sig i linje med Alliansens önskemål om ombildningar. MP svängde i frågan och släppte fram förslaget, medan S och V fortsatt var emot. Detta innebär att de allmännyttiga hyresvärdarna under 2020 aktivt kommer arbeta för att öka antalet ombildningar i vissa socialt utsatta områden i Göteborg.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu