Radio åt alla

Samtal med Daria Bogdanska: Är människoexploatering schyssta villkor?

2020-01-14

I flera år har vi vetat hur arbetsförhållandena ser ut på många av Möllevångens krogar. Migrantarbetare utsätts för systematiskt utnyttjande och arbetar ofta nästintill gratis. Trots att vi länge vetat detta så fortsätter det mest extrema krogimperiet att växa. Vi snackar med Daria Bogdanska, serietecknare och fackligt aktiv inom Malmö LS, om hur situationen egentligen ser ut, hur det kunnat bli såhär, och vad som behöver göras.

Artiklar vi diskuterar:
Johanna Karlsson – Bortgift som 14åring och slav i Malmö https://www.expressen.se/kvallsposten/qs/bortgift-som-14-aring-och-slav-i-malmo/

Daria Bogdanska – Som servitris har jag sett slaveriet med egna ögon https://www.expressen.se/debatt/som-servitris-har-jag-sett-slaveriet-med-egna-ogon/

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu