2019-11-12

I detta avsnitt av uppdatering så intervjuar vi organisationen Gigwatch som jobbar med att granska och bilda opinion kring den så kallade Gigekonomin. Gruppen bildades som svar på att fler och fler människor arbetar genom att ta gig från diverse appar såsom Uber och Taskrunner, men framförallt som svar på att denna arbetsmarknad i stor utsträckning är outforskad. Det saknas ofta representation från de fackliga rörelserna, och Gigwatch bildades för att kunna sprida kunskap och göra research kring hur denna nya och prekära arbetsmarknad fungerar, för att kunna skapa de verktyg som behövs för att kunna kämpa för bättre villkor inom den.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu