2019-10-29

I detta avsnitt så har vi läst boken Generation Left av Keir Milburn som handlar om finanskrisen 2008 och de massiva vänsterrörelser som växte fram i dess svallvågor, och hur dessa skapat en helt ny generation av radikala vänsteraktivister. Boken handlar främst om exempel från Storbritannien, Spanien och USA men vi försöker hitta exempel på liknande händelser i en svensk kontext. Vi försöker också bena i vad en generation egentligen är, hur en sådan skapas, och varför dessa är viktiga att förstå – speciellt just nu när den radikalaste rösten i svensk politik är en 16-åring som reser runt och läxar upp medelålders gubbar. Andra saker som nämns är rörelsekramande sossar och nihilistiska IT-nazister.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu