Radio åt alla

Välkommen till Malmö #20: Gentrifieringsspecial

2019-08-16

Välkommen till Malmö håller en gentrifieringsspecial! Gentrifiering är ett begrepp som vi och andra ofta använder för att förklara vad som händer i staden när hyrorna höjs och hemlösa vräks, men vi stannar sällan upp och diskuterar vad det egentligen innebär. I denna special så diskuterar vi just detta och försöker förstå gentrifiering från olika perspektiv, och vi utgår ifrån frågeställningen om huruvida det är gentrifiering med lyxig sushi.

I avsnittet så utannonserar vi även en lyssnartävling! Lyxrestaurangen Sakanaya ska flytta från Möllan. Det är nu upp till er kära lyssnare att gissa vad som kommer ta över den snart tomma lokalen! Kommer det vara ännu ett nutella-café? Kommer Taquerian göra ett nytt försök efter misslyckandet på Simrishamnsgatan? Ingen vet utom möjligen fastighetsägaren, som vi däremot inte tillåter att vara med i vår tävling. Skicka din chansning till malmo@alltatalla.se eller till Allt åt alla Malmö på Facebook/Twitter/Instagram och få möjlighet att vinna en tygkasse och affisch!

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu