2019-08-08

I detta fristående avsnitt så diskuterar vi den utomparlamentariska vänsterns historia och framtid med utgångspunkt i en rapport som publicerats av MSB: https://rib.msb.se/filer/pdf/28819.pdf

I rapporten så hävdas att den utomparlamentariska vänstern har avradikaliserats. Stämmer verkligen denna tes, och isåfall på vilket sätt? Vad är egentligen radikalitet? Vad har den varit, och vad kan komma att bli framtidens former av radikalitet? Dessa frågor och mycket annat försöker vi besvara och hinner längs med vägen konstatera att radikala politiska praktiker är som smör som måste bres på en macka, och att den autonoma vänstern är som jultomten.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu