Radio åt alla

Samtal om staden – Vart är vi på väg?

2019-05-30

Hur ser de progressiva bostadsrörelserna ut? Vem har makt över stadsdelar, hyror och levnadsvillkor? Hur bygger vi en stad utifrån våra hjärtans begär? Vi låter doktoranderna Fredrik Edin och Jennie Gustafsson reda ut frågorna i ett samtal om hur de ser på staden, varför den är viktig och vart den är påväg. Jennie är doktorand vid Stockholms universitet och fokuserar sin forskning på hyresrättens roll i våra städer. Fredrik är doktorand vid Karlstads universitet, och har skrivit boken Exkluderande design. Detta samtal hölls som en del av Stadskampsveckan 2019.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu