2019-02-02

Trumps före detta chefstrateg Steve Bannon turnérar nu Europa och försöker få den splittrade europeiska extremhögern att enas bakom nationalpopulismens fana. Nu vill de erövra EU i vårens europeiska val och EU-motståndet har kastats åtsidan. Vad är nationalpopulismen och vad är lockelsen i Bannons narrativ? Det tar vi oss an i detta avsnitt av Apans anatomi.

Läs mer:

Eleanor Penny: Steve Bannon’s European Dream
http://inthesetimes.com/article/21416/Steve-Bannon-Europe-dream-utopia-Europeanness-Trump-identity-politics

Steve Bannon at Oxford Union:

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu