Julfiranden i solidaritetens tecken

2018-12-23

STOCKHOLM

Demos: Julafton vid Skarpnäcks Kulturhus
Kom & fira jul på Skarpnäcks Kulturhus tillsammans med föreningen Demos. Vi bjuder på mat, vi kommer dansa kring granen och har öppen scen för alla dem som vill underhålla! Tid: 12-15. Programmet är (precis som alltid) alkohol- & drogfritt!
Kom, ta med alla du känner!
Event.

Cyklopen: Tikibar på annandagen
Stängt på julafton i år. Men på annandagen: Do-it-yourself-tiki-baren KA HUT gästar Cyklopen i Högdalen, sista onsdagen varje månad. Denna gång har vi ännu mer juliga smaker i våra tropiska drinkar, het veganmat, calypso och massa värme i vintermörkret.
Event.

GÖTEBORG

Pustervik: En anständig jul
För sjunde året i rad arrangerar vi ”En Anständig Jul” på Pustervik i Göteborg. Det är ett ideellt samarbete mellan En Anständig Jul, Pustervik, och Truckstop Alaska. Tillställningen äger rum på julafton mellan klockan 12.00 och 20.00 och är alkoholfritt. Det bjuds på mat från klockan 14.00, samt dryck, kläder/hygienartiklar, livemusik och gemenskap.
Firandet är till för alla och vi finner styrka och glädje i att det är så blandat med folk som vill fira med oss. Det är alltifrån hemlösa som söker mat och värme, äldre ensamma människor som kanske inte har någon annanstans att ta vägen, ensamstående föräldrar som inte har barnen denna jul, utbytesstudenter, EU-migranter osv. Frivilliga volontärer ser till att alla trivs och blir nöjda under dagen och kvällen. Vi tror på fenomenet ”skicka vidare” och den som vill och kan får gärna skänka en slant under kvällen som kommer gå till välgörande ändamål
Event.

Hagabion: Gratis bio – film för alla
På julafton håller vi öppet mellan kl 11 och 20 med film, glögg och pepparkakor – en god tradition och vi önskar er alla välkomna!
För alla som vill fira jul – och som vill ha någonstans att vara.
För alla som inte vill fira jul – och som vill ha något att göra.
Som ett komplement till övriga alternativa julaftnar i staden serverar vi film i alla våra tre salonger. En blandning av barnfilm och dokumentär, animationer och prisbelönta spelfilmer från olika delar av världen. Ett filmjulbord där vi hoppas du kan hitta en gammal favorit eller kanske bli nyfiken på något du ännu inte prövat. Gratis, precis som det ska vara på självaste julafton.
Event.

JÖNKÖPING

Kulturhuset: Gemenskap i Jul firar 50 år
Gemenskap i Jul är ett alternativt julfirande där alla är välkomna. Firandet är gratis, vi bjuder på käket! För dig som är ensam, inte har råd eller bara är trött på släkten.. Alla är välkomna. Vi serverar julfrukost, julbord och kvällsfika.
Tider som gäller:
Frukost 08:00-11:00
Lunch 11:30-17:00
Kvällsfika 17:30-20:00
Gemenskap i Jul är ett alkohol- och drogfritt julfirande.
Läs mer.

UPPSALA

Uplands Nation: Jul på Uplands
På Uplands Nation har Jul på Uplands varit en tradition sedan 1970 och så även i år. Vi erbjuder alla en mysig julstämning med gratis julbord, fika, julgranar och underhållning samt barnaktiviteter och tomte för de minsta. Och vem vet, kanske har Tomten med sig en säck med julklappar, för både liten och stor. Under dessa dagar kommer det även bjudas på musik, sång och annan underhållning. Evenemanget genomförs helt och hållet på ideell, drog- och alkoholfri basis och är inte vinstdrivande för nationen. Nationskort krävs ej, alla är hjärtligt välkomna in i värmen! Vi har öppet den 24 och 25 från 12-22!
Event.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu