Frankfurt: Brandattacker mot sociala center

2018-12-05

Sedan september har fem brandattentat skett mot ockupationer och självorganiserade center i Frankfurtregionen. Den 15 september skedde den första attacken i Schwalbach, en by i Frankfurts utkant. En ladda knuten till det självorganiserade projektet Knotenpunkt tändes eld på och branden spred sig till andra byggnader, inklusive det hus där det bodde människor. Stället blev obeboligt på grund av branden och släckningsarbetet, men som tur var skadades ingen. Skadorna på egendomen värderas till över 200 000 euro. Den 13-15 november skedde tre brandattentat mot ockupationer i Frankfurt (Au och Assenland), men i alla fallen lyckades branden snabbt släckas av ockupanterna. Den 3 december brändes ett skjul ner som tillhör husprojektet Schwarze 7 i Hanau, en liten stad 30 km från Frankfurt.

I pressmeddelandet från Au, Assenland och Knotenpunkt påpekar de att det är inget tvivel om att tillvägagångssätten är liknande, bränderna ägde rum vid samma tidpunkter och riktades mot självorganiserade projekt och strukturer. Detta sker samtidigt som det pågår ett ökat tryck på sociala center och västerstrukturer efter G20-mötet förra året och en ökad interaktion mellan de ”moderata” högerpolitikerna och den fascistiska gatumobben.

Solidaritet med de självorganiserade strukturerna i Frankfurt!

Hämtat från Beyond Europa.

Mer info på tyska. Huset på bilden är Knotenpunkt.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu