En feministisk stad går inte att vräka

2018-05-17

Under de senaste månaderna har repressionen ökat mot de solidariska mötesplatserna i Rom. Nu står de feministiska sociala centren och kvinnojourerna på tur. I den här dokumentären följer vi den feministiska rörelsen Non una di meno i kampen att försvara stadens sociala utrymmen. Vi möter aktivister från olika delar av staden; från Lucha y Siesta i Cinecittà till Centrodonna L.I.S.A i Tufello till Casa internazionale delle donne i Trastevere. Vi följer också med den feministiska rörelsen ut på gatorna; demonstrationer, ockupationen av sjukhuset Policlinico och inte minst får vi veta vad som skedde i Rom den 8 mars i år. En feministisk stad går inte att vräka.

Dokumentären har engelsk textning.

Skriv gärna på namnlistorna till försvar för kvinnohuset Lucha y Siesta här och kvinnohuset Casa internazionale delle donne här.

Läs mer i Brand 1, 2018: Julia Lindblom: Feminismen går inte att vräka

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu