En feministisk stad går inte att vräka

Under de senaste månaderna har repressionen ökat mot de solidariska mötesplatserna i Rom. Nu står de feministiska sociala centren och kvinnojourerna på tur. I den här dokumentären följer vi den feministiska rörelsen Non una di meno i kampen att försvara stadens sociala utrymmen. Vi möter aktivister från olika delar av staden; från Lucha y Siesta i Cinecittà till Centrodonna L.I.S.A i Tufello till Casa internazionale delle donne i Trastevere. Vi följer också med den feministiska rörelsen ut på gatorna; demonstrationer, ockupationen av sjukhuset Policlinico och inte minst får vi veta vad som skedde i Rom den 8 mars i år. En feministisk stad går inte att vräka.

Dokumentären har engelsk textning.

Skriv gärna på namnlistorna till försvar för kvinnohuset Lucha y Siesta här och kvinnohuset Casa internazionale delle donne här.

Läs mer i Brand 1, 2018: Julia Lindblom: Feminismen går inte att vräka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.