Afrin – ett enat folk kan aldrig besegras

2018-03-04

Med anledning av den folkrättsvidriga attacken av Turkiet på Afrin i norra Syrien, samt den stundande internationella kvinnodagen, vill vi slå ett slag för Kvinnornas försvarsenheter (YPJ).

Folkets försvarsenheter (YPG) och särskilt Kvinnornas försvarsenheter (YPJ) i Demokratiska federationen norra Syrien, bättre känt som Rojava, har spelat en avgörande roll både i bekämpandet av Islamiska staten (IS), försvaret av Afrin och i byggandet av ett direktdemokratiskt och könsnormsbefriat samhälle. Särskilt har villkoren förändrats till det bättre för kvinnorna i regionen.

IS och Erdogan representerar det fulaste patriarkatet har att erbjuda med sin fascistiska världsbild och sin sexistiska människosyn. YPJ representerar det vackraste matriarkatet har att erbjuda med sin stenhårda legitimitet och sin rättvisa ansträngning.

Att stödja YPJ är därmed inte endast ett stöd till Afrin, utan även ett stöd för den kvinnliga världsrevolution vi just nu alla står på tröskeln till.

Därför startar vi nu en insamling till YPJ för att på så sätt både bidra med möjlighet till försvar, mat, vatten och medicin för lokalbefolkningen. Vi är övertygade om att en insamling till YPJ är en humanitär insats i frihetens tecken.

För att vara med i denna insamling sätter du in valfri summa till PlusGironr.: 854439-7 eller till Swishnummer: 1236273981

Märk ditt bidrag ”Afrin”.

För att insamlingen ska spridas och få så stor effekt som möjligt vill vi gärna att du är öppen med ditt stöd. Sprid och dela gärna denna insamling. Tillsammans räddar vi liv!

För ett fritt och tryggt Afrin!
För en könsnormsbefriad värld!
För folkrätten och de mänskliga rättigheterna.
För YPJ och YPG!
För hopp, fred och frihet!

Rojavakommittéerna Sthlm, en del av #supportafrin.

För mer information, se Support Afrin på facebook.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu