Brandpodden

#15 Rojava – demokrati mitt i krigets Syrien

2018-01-25

 

Mitt i krigets Syrien växer en autonom och direktdemokratisk region, med kvinnokampen i centrum, fram. Skyddad av den kurdiska milisen YPG och den kvinnliga brigaden YPJ, samma styrkor som besegrade IS inför världens ögon.

Med anledning av Turkiets attack på Afrin pratar Brandpodden med Rojavakommittéerna i Stockholm. För att få en grundlig genomgång om revolutionen i Rojava, dess potential och kontext, samt det hopp den sprider för alla som tror att ett annat system är möjlig.

Medverkande: Erwin, Tomas, Erik, Sarah Liz och Marjo.

På lördag 27/1 hålls det solidaritetsmanifestationer för Afrin på flera platser i Sverige. Följ Rojavakommiteerna på Facebook och håll dig uppdaterad.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu