#15 Rojava – demokrati mitt i krigets Syrien

 

Mitt i krigets Syrien växer en autonom och direktdemokratisk region, med kvinnokampen i centrum, fram. Skyddad av den kurdiska milisen YPG och den kvinnliga brigaden YPJ, samma styrkor som besegrade IS inför världens ögon.

Med anledning av Turkiets attack på Afrin pratar Brandpodden med Rojavakommittéerna i Stockholm. För att få en grundlig genomgång om revolutionen i Rojava, dess potential och kontext, samt det hopp den sprider för alla som tror att ett annat system är möjlig.

Medverkande: Erwin, Tomas, Erik, Sarah Liz och Marjo.

På lördag 27/1 hålls det solidaritetsmanifestationer för Afrin på flera platser i Sverige. Följ Rojavakommiteerna på Facebook och håll dig uppdaterad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.