Radio åt alla

Välkommen till Malmö #4: Norra Grängesbergsgatan

2017-12-14

Norra Grängesbergsgatan har av Malmö Stad kallats för ”Lätt Malmös coolaste gata”, och har av Fastighetsägarna Sofielund kallats en gata med ”Bronxattityd”. Norra Grängesbergsgatan är också en mytomspunnen plats som till och med den tidigare inrikesministern Anders Ygeman tagit upp som ett exempel på Malmös fördärv. Men Norra Grängesbergsgatan är också en gata med en intressant framtid då det knyter samman flera andra stadsomvandlings- och gentriferingsprojekt.

I detta avsnitt intervjuar Fredrik och Erik forskaren Jennie Gustafsson, och pratar sedan om vad som händer på gatan, varför Malmö Stad spenderar hundratusentals kronor på en musikfestival mitt i ett industriområde, och varför Fastighetsägarna är så måna om att å ena sidan måla upp gatan som farlig, och å andra sidan presentera sig själva som ett alternativ.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu