Brandpodden

#14 Brandpodden goes historia

2017-10-11

 

Senaste numret av Brand har tema historia, och det har också detta avsnitt av Brandpodden! Med siktet inställt på framtiden sätter sig brandpodden ner med några ur redaktionen för numret och diskuterar vad vi kan lära av historien.

Vi kollar på vad som fungerar och inte fungerat historiskt och på hur vår tid liknar och skiljer sig från andra perioder i arbetarrörelsens historia. Vad man kan dra för slutsatser av historiska analyser och var någonstans en rörelses minne sitter. Vi diskuterar antifascism, klassorganisering, fackföreningar och queerpolitik. Vi stödjer oss på tunga historiska referenser som Marx, Ferrante, Svenska Dagbladet och Motståndets estetik och vi lyckas till och med droppa lite Lenin. Men framförallt lutar vi oss på senaste numret av Brand. Som man med fördel kan slå en kik i medan man lyssnar på dagens historielektion (men som absolut inte är någon obligatorisk läsning).

Enjoy!

Medverkande: Viktor, Gustav, Lisa och Jonas

 

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu