Brandpodden

#9 Kvinnostrejken del ett – bakgrund

2017-03-31

 

I del ett av brandpoddens dubbelavsnitt med anledning av kvinnostrejken den åttonde mars har vi besök av Feminismo Comunitario, en feministisk rörelse med rötterna i latinarmerika som var aktiva i organiseringen av kvinnostrejken.

Tillsammans försöker vi reda lite i begreppen och frågar oss varifrån den senaste tidens feministiska uppror kommer och hur det hänger samman med högerpopulismen och kapitalismens kris.

Vi funderar på hur det kan komma sig att vi har så svårt att erkänna oss själva som förtryckta och vad som krävs för att feminismen ska bli en angelägenhet för arbetarklassen. Hur vi kan kämpa mot de verkliga problem som vi har och samtidigt drömma om något bortom att bara förbättra systemet.

Och på vägen lyckas vi naturligtvis också läsa lusen av den liberala feminismen.

Välkommen till ett nytt avsnitt av brandpodden!
Medverkande: America, Carolina, Jonas, Sarah Liz

Redigering: Jonas

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu