Brandpodden

# 3 Chefernas hokus pokus

2016-11-08

 

Digital taylorism, lean production och Parago. Vad fan är det, tänker du. Jo, det är sånt som styr din arbetsdag. Det är kapitalismens redskap för att kontrollera dig, sno din kreativitet och få dig att producera mer. Det är chefernas hokus pokus.

I det här avsnittet av Brandpodden tittar vi närmare på hur arbetet är organiserat i dag. Vi snackar managementteorier, datasystem och organisationsformer. För om vi har koll på våra fiender så kan vi lättare göra motstånd. Och för att de definitivt har koll på oss.

Redaktion: Jonas, Jackie, Moa, Sarah Liz.

Brandpodden är en fristående del av tidningen Brand.

Brandpodd_omslag

 

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu