#2 Bostadsaktivism i ett krisande Europa

Del 1 av 2

I det här avsnittet tar vi oss friheten att grotta ner oss i husockupationens kraft och potential. För att vi älskar den. Vi pratar med Dominika Polanska, Robin Johansson, Julia Lindblom och Julia Krueger som alla har kunskap och erfarenhet från olika husaktioner och ockupationer. Vi rör oss mellan Sverige, Polen, Spanien och Italien med den gemensamma tron på husockupationen som en stark motmakt till kapitalismen och dess pågående kris och nedmontering av välfärden. Fran Calais, till Poznan, från Rom till Nyköping och Hagsätra täpper bostadsaktivister, hemlösa och vräkningshotade igen de grava och livshotande sprickor som marknadssamhället skapat i det som vi fortfarande känner som demokrati. Men som dessa människor, som inte har några alternativ än att protestera, mycket väl vet inte är någon demokrati.

För alla som fortfarande undrar varför det ockuperas, lyssna här!

Välkomna till brandpodden!

***
Redaktion: Jacki, Jonas, Moa och Sarah Liz


Medverkande: Dominika Polanska, Robin Johansson, Julia Lindblom och Julia Krueger, Jacki och Sarah Liz

Jingel: TIR och Sofia Espinoza Degerhammar

Musik: Dead Prez med Fuck the Law

Klippning: Sarah Liz

Logga: Markus Johnson
Brandpodden är en fristående del av tidningen Brand. Med ett öppet samtal vill podden analysera det kapitalistiska systemet idag och hur vi kan göra för att göra oss av med det.

Brandpodd_omslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.