Brand #1, 2016: Att hjälpa

2015-12-22

Brinnande asylboenden, vräkta läger och stängda gränser. År 2015 har bjudit på ett hårdnande samhällsklimat men också en växande våg av solidaritet. Tusentals hjälpande händer har ordnat kläder, sovplatser och juridiska råd.

Men hur kan de plötsligt utsträckta händerna bli till en långsiktig rörelse? Hur bygger vi en fungerande infrastruktur utan att bli utbrända? Vad händer när volontärer tar över de uppgifter som staten misslyckas med? Och var går gränsen mellan solidaritet och välgörenhet, inbördes hjälp och assistensialism?

Det vill vi diskutera i Brand #1, 2016. Vill du skriva eller har förslag på artiklar? Mejla till info@tidningenbrand.se

Deadline för texter är den 20 januari 2016.

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu