I detta avsnitt diskuterar vi tillsammans med vår gäst Sofie boken ”How to blow up a pipeline” av Andreas Malm. Vilken potential har sabotage som aktionsform för klimatrörelsen? Var går gränsen mellan sabotage och våld? Vad är en radikal flank och vilken relation har den till massrörelsen?

Disclaimer: avsnittet spelades in i Maj, vilket märks då vi talar om skogsupproret och hackerattacken på Colonial pipeline.

Texter vi refererar till:
How to blow up a pipeline, av Andreas Malm
Jordens fördömda, av Frantz Fanon
Learning to die in the anthropocene, av Roy Scranton
Det cyniska tillståndet, av Sven Anders Johansson

Podden vi refererar till:
https://podcast.dissenspodcast.de/123-climate

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu