Ungdomshälsan

Att rösta ner en app – Yepstr och Nopestrkampanjen med SUF Stockholm

2019-08-12

Hur gör vi motstånd mot gigekonomin? Vad får det för konsekvenser när ungdomar förväntas ta jobb via en app? Och vad vi gör när ingen vill erkänna att de är våra chefer men alla vill styra över och tjäna pengar på vårt arbete?

 

SUF Stockholm berättar om Nopestr-kampanjen och vad som kan hända om man får tillräckligt många att rösta ner en app på appstore. Fokuset ligger på företaget Yepstr, som pratar om att ge ungdomar jobb men som sysslar med gratisarbete och falska egenanställningar.

 

På Anarkistiska Bokmässan i Umeå pratade medlemmar i SUF Stockholm om sin kampanj Nopestr och erfarenheterna från den. Det här är en inspelning därifrån. 

Brand är ett ideellt projekt som finns till endast tack vare våra prenumeranter. För endast 300 kronor om året får du fyra packade nummer och stöttar dessutom en viktig infrastruktur och spridningsplats för vänsterns ideer.

→ Prenumerera nu